X
2016-07-22

Kender du forskellen på RIC, BTE og ITE høreapparater ?

Mikrofon, højtaler, batteri og programskifter – disse elementer kan findes i næsten alle typer af høreapparater. Men helt overordnet arbejder man med tre typer af høreapparater:

Receiver-in-canal (RIC) på dansk kaldet højtaler-i-øret høreapparater

Behind-the-ear (BTE) på dansk kaldet bag-øret høreapparater

In-the-ear (ITE) på dansk kaldet i-øret høreapparater

Hvilken type, der er bedst for dig, afhænger af dit høretab og dit øres anatomi såvel som dine personlige præferencer i forhold til teknologi og design.

Over de kommende uger vil du her på vores side blive klogere på de forskellige høreapparater. Med en lille serie af opslag, beskriver vi  forskellene på de tre typer af høreapparater.

Hold dig endelig ikke tilbage med at stille spørgsmål. Det kan være alt fra apparatets funktioner, design eller noget helt tredje.

 

Højtaler-i-øret høreapparater (RIC)

Hvad er RIC

  1. Mikrofon – opsamler lyden fra omgivelserne
  2. Minichip –  omdanner lyden i forhold til de individuelle behov
  3. Højtaler/miniReceiver –  leverer lyden direkte i øregangen
  4. Batteri – giver høreapparatet energi
  5. Programknap/volumenkontrol

Højtaler-i-øret eller RIC høreapparater bæres bag øret og er meget små da de, i modsætning til BTE og ITE høreapparater, har højtaleren uden for selve høreapparatet – den sidder nemlig i øregangen. De såkaldte miniReceivere, der leder lyden fra apparatet ind i øret, er tilgængelige i forskellige effektniveauer, så de passer til ethvert høretab.

RIC høreapparater kan hurtigt og nemt tilpasses og tilbyder et højt komfort- og diskretionsniveau. Dette gør RIC høreapparater ideelle til personer, der ønsker et høreapparat, der er kraftfuldt, teknologisk avanceret og alligevel yderst lille og diskret.

Kast et blik på dette billede. Modellen bærer vores nyeste Ace RIC høreapparat. Kan du se det?

dame med ric_3 billeder_blog

Læs mere om vores små RIC høreapparater, Ace og Pure, på følgende link:

primax Ace høreapparater

primax Pure høreapparater