X
Når du hører din stemme inde i hovedet, hører du også resonansen fra dine stemmebånd, kraniet og andre strukturer.
2018-06-27

Tags

Når din egen stemme lyder mærkeligt inde i hovedet

Humøret er højt og latteren ligeså. Men bedst som hjemmevideoen fra ungernes barndom flyver henover fjernsynet, hører du pludselig lyden af din egen stemme på optagelsen, og dine tæer krummes. For den lyder helt anderledes, end den gør inde i dit hoved. Og hvorfor nu det?

Når du hører din stemme inde i hovedet, hører du også resonansen fra dine stemmebånd, kraniet og andre strukturer. Kraniet er bedre til at transportere de dybe frekvenser end de høje, og derfor vil din stemme lyde mørkere, inde i dit hoved. Når du derimod hører din stemme på en optagelse, vil undertonerne fra kroppen ikke komme med, og derfor vil stemmen lyde lysere, end du er vant til. Heldigvis kan de fleste bare slukke for optagelsen, og så vil den unaturlige stemme være væk.

Helt så nemt er det dog ikke for høreapparatbrugere, der ofte oplever deres egen stemme som værende unaturlig, da høreapparaterne forstærker deres stemme på samme måde som alle andre lyde omkring dem. Og skruer man ned for forstærkningen i apparaterne, vil stemmen muligvis blive mindre dominerende og mere behagelig at lytte til, men derved har man også skruet ned for alle de vigtige lyde som f.eks. tale, der bliver utydeligt, hvis der skrues ned for høreapparatet. Hvad gør man så?

Som de første i verden anvender Signia høreapparater Own Voice Processing (OVP™), der behandler brugerens egen stemme helt uafhængigt af alle andre lyde. Det betyder, at det for første gang nogensinde er muligt at behandle din stemme så den lyder naturligt inde i dit hoved, men uden at du går glip af alle de andre vigtige lyde omkring dig.

Alle RIC og BTE Nx-modeller fra Signia indeholder denne OVP-feature, der giver dig en mere naturlig stemme. Og takket være vores gode mikrofonteknologi og effektive støjdæmpning, bliver andre personers tale klar og tydelig i langt de fleste situationer. Det betyder, at du alt i alt får nemmere ved at forstå samtaler selv i støjende omgivelser som på en fyldt restaurant eller i et åbent kontorlandskab.

Du kan læse mere om OVP og vores Nx-modeller lige her.