X
2018-05-24

Pas på dine høreapparater i sommervarmen

Solen skinner over Danmark, og de høje temperaturer indbyder til en tur på stranden og måske endda en dukkert i bølgen blå. Men hvad synes dine høreapparater egentlig om, at du tager dem med til kysten?

Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du passer bedst på dine høreapparater i sommervarmen;

Sommervarmen er over os, og hvad enten du leger strandløve her hjemme eller drager sydpå til sangria, saltimbocca og saganaki, så er det vigtigt at huske på, at varme og fugt er dine høreapparaters værste fjende. Det er derfor en god idé at tage nogle forholdsregler, så apparaterne yder optimalt sommeren igennem. Husk derfor de 7 s’er, når du bevæger dig ud i sommerlandet.

Saltvand
Dine høreapparater er ikke glade for vand – og da slet ikke saltvand. Husk derfor altid at tage høreapparaterne af, hvis du skal en tur i bølgen blå. Apparaterne kan i mellemtiden opbevares i æsken, som fulgte med høreapparaterne.

Sand
Små sandkorn kan sætte sig i mikrofonerne og nedsætte lydkvaliteten. Husk derfor at skylle og tørre hænderne godt, når du er færdig med at bygge sandslotte, og inden du rører ved dine høreapparater.

Solcreme
De olier, der findes i solcreme, kan skade dit høreapparat. Derfor er det vigtigt, at du smører kroppen ind og er sikker på, at cremen er tørret ind, inden du tager høreapparaterne på.

Steghede
De små teknologiske vidundere, som dine høreapparater er, kan blive negativt påvirket af varme. Forsøg derfor at holde dem uden for direkte sollys, og efterlad dem aldrig på steder, der bliver meget varme, som fx i bilen eller strandtasken.

Styrken i dine batterier
Den høje luftfugtighed, der er om sommeren, gør, at batterierne absorberer fugt. I nogle tilfælde kan batterilevetiden blive reduceret. Tjek derfor dine høreapparatbatterier jævnligt og skift dem, hvis de begynder at danne hvide belægninger.

Sved
I takt med, at temperaturen stiger, sveder vi mere. Sveden og varmen kan give kondens i dine høreapparater, og det er derfor vigtigt, at høreapparaterne får mulighed for at komme af med fugten igen. Åben derfor batteriskufferne og fjern batterierne, når apparaterne ikke bruges. Vi anbefaler desuden, at du anvender en tørredåse eller en tørreboks over natten, så apparaterne bliver affugtet helt.

Surferhår
Det er vigtigt, at du husker at tørre dit hår efter en sval dukkert – inden apparater sættes i ørerne igen. Vandet fra håret kan nemlig trænge ind i apparaterne og i værste fald ødelægge dem.

God sommer ?