X
2019-06-18

Tags

Nu sætter jeg mit hår, som jeg vil

Og jeg tænker kun over, at jeg har høreapparater på to gange om dagen. Når jeg står op og tager apparaterne ud af laderen og igen om aftenen, når jeg sætter dem i laderen igen”. Ordene kommer fra Dorthe Sode Stengade Sønderskov, der nu har brugt Styletto Connect i lidt over en måned.

Hun er 48 år, har haft en hørenedsættelse i mere end 12 år, og har også haft høreapparater af flere omgang i den periode. Dog uden at finde sig rigtigt til rette med dem. Først i efteråret 2017 fik hun taget tilløb til at gå med dem dagligt.

Den eneste blokering for daglig brug har været det æstetiske. Hvordan ser det ud? Ser jeg gammel ud? Eller ligner jeg mig? Når nu det æstetiske fylder så meget hos mig som bruger, og jeg kan næppe være den eneste, undrer det, at det intet fyldte på nogen af de hjemmesider, jeg kunne finde om valg af høreapparat. Ja, nærmest tværtimod”, fortæller hun.

Designet på sine tidligere høreapparater var hun ikke synderligt begejstret for, og hun ville derfor gerne have, at de sad så skjult som muligt. Derfor var det lange brune hår for det meste slået ud, så det kunne dække for ørerne, og desuden blev de sølvgrå høreapparater ugentligt malet med en rød/brun tusch, så de faldt mere naturligt ind i hendes hår.

Styletto Connect giver mig frihed
Men det var en uholdbar løsning, som resulterede i alt for meget tankevirksomhed omkring høretabet. Derfor var der også lutter begejstring, da Dorthe blev opmærksom på Styletto Connect, da hun skulle have nye høreapparater i marts 2019. I løbet af kort tid var apparaterne, som Dorthe valgte i farvekombinationen Cosmic Blue/Rose Gold, tilpasset og sad fint på hendes ører.

De her apparater er både flotte og fixe. De har ikke samme farve som mit hår, men de matcher, og jeg er stolt af at have dem på og har ikke noget imod, at folk kan se dem. Nu sætter jeg mit hår, som jeg vil. Dem, der ved, at jeg bruger høreapparater har lagt mærke til dem og kommenteret på, hvor flotte de er. Det er bare dejligt”, forklarer hun og fortsætter:

Styletto Connect har givet mig frihed! Allerede samme dag, jeg fik dem udleveret, kunne jeg mærke en kæmpe forskel. På vej hjem var jeg bare så boblende glad. Jeg vidste, at nu blev der frigivet energi til vigtigere ting end mit høretab”.

Et mere roligt lydbillede
Og det er ikke kun det elegante design, der har gjort en forskel for Dorthe. Styletto Connect bygger på Signias nyeste Nx-teknologi, der giver en mere naturlig lyd. Retningsmikrofonerne i apparaterne giver krystalklar taleforståelse i selv de mest støjende lyttesituationer. Og det rolige lydbillede er noget, Dorthe især har lagt mærke til i sine nye apparater.

Jeg har i mange år været meget lydfølsom. Det stressede mig, hvis der var mange lydkilder på en gang. Med de nye Styletto Connect har jeg fået et meget mere roligt lydbillede. Lyden er mere raffineret, og jeg kan nemmere identificere de forskellige lyde”, forklarer hun.

Forleden stoppede jeg pludselig op, da det gik op for mig, at jeg stod og snakkede helt ubesværet med min datter, selvom jeg var i gang med at røre i gryderne og emhætten kørte på 4. Det var bare en god oplevelse. Og senere, da jeg skulle putte min søn, begyndte apparaterne ikke at hyle, selvom han krammede mig og rørte ved mine ører”.

Et hemmeligt ”mor-rum”
Med Styletto Connect kan man streame direkte fra en lang række iOS-enheder til høreapparaterne. Det betyder, at lyden fra fx telefonopkald og anden medielyd sendes til begge dine ører uden mellemled.

Det kom lidt bag på mig, at jeg ville blive begejstret for Bluetooth-funktionen. Men nu streamer jeg både radio, podcasts og videoer til mine apparater. Desuden taler jeg kun i telefon via Bluetooth, så jeg får lyden i begge mine ører”, fortæller Dorthe.

Det her med streaming er faktisk gået hen og er blevet et hemmeligt ”mor-rum” for mig, fordi jeg kan lukke mig lidt inde i min egen verden, hvis jeg har brug for det, og lytte til de ting, jeg gerne vil høre, uden at alle andre omkring mig skal følge med i, hvad der foregår”, fortsætter hun med et smil på læben og slutter:

Den energi, jeg tidligere har brugt på mit høretab, kan jeg nu bruge et andet sted. Jeg glemmer simpelthen, at jeg har et høretab. Så meget, at jeg kom til at tage dem på både i sauna og badet, da vi var på skiferie. Og det er jo netop, hvad det hele handler om. At du kan være dig, være en del af fællesskabet og lytte og snakke med, ligesom alle andre”.

Læs mere om Styletto Connect her!